A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében cookikat (sütiket) használunk.
A részletes információkat a sütikről az Adatkezelési tájékoztatónkban tekintheti meg.

Menü

Földelési ellenállásmérők

Rendezés:

A földelési ellenállás mérő kiemelten fontos a biztonságos földelés ellenőrzéséhez

 

A földelési ellenállás mérő fő feladata ugyanaz, amit a neve is mutat. A földelések ellenállását lehet bemérni vele, de kiválóan alkalmas még a folyadékok ellenállásának mérésére is. A villamosbiztonsági műszerek eme csoportja mindig elérhető a webshopban, ahol többféle gyártó termékei közül is lehet választani.

A használatuk fontos, hiszen egy-egy villamos berendezés földelésének mindig tökéletesnek kell lennie. Ellenkező esetben a hálózati feszültség a fémrészeken keresztül áramütést okozhat. Állandó feladatot jelent, hogy a földeléseket rendszeresen ellenőrizze egy szakember.

A modern földelési ellenállás mérők már különféle kiegészítő funkciókat is kaptak, mint az automatikus zéró beállítás, az automatikus kikapcsolás vagy az alacsony töltöttség és a túlcsordulás jelzése. Az adattartás funkcióval pedig megjegyzik a mérési eredményeket, míg azok kimentésre nem kerülnek.

A Peaktech digitális földelési ellenállás mérő eszköze akár kültéri méréseknél is használható. A segítségével villámhárítókon és egyföldelésű elektródákon lehet elvégezni a szükséges méréseket. Ezeknél meg lehet vizsgálni a vezetékek ellenállását, folytonosságát és a csatlakozási pontokat. Ha kétvezetékes mérésre van szükség, ez a készülék akkor is használható, ilyenkor rövidre kell zárni a P és C pontokat. Fontos tudni, hogy a mérés pontossága ilyenkor csökken.

A legtöbb földelési ellenállás mérő egy készlet része, ahol hordtáskát is mellékel a gyártó a műszerhez. Emellett a különféle színű, a piros, a sárga és a zöld mérővezetékek, a földelő szonda és a tartozék elemek szoktak még a csomag része lenni. Természetesen mindegyik műszer használati utasítással rendelkezik, melyben a pontos és biztos használat be van mutatva.

A földelési ellenállás lakatfogók szintén ebben a termékcsoportban találhatók meg, ezek általában négy darab ceruzaelemmel működnek, és pár száz gramm tömeggel rendelkeznek. A használatuk így rendkívül kényelmes, s ezek a műszerek is rendelkeznek a fent már felsorolt funkciókkal, az adatmegtartással, az automatikus méréshatár beállítással és számos más extrával.