A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében cookikat (sütiket) használunk.
A részletes információkat a sütikről az Adatkezelési tájékoztatónkban tekintheti meg.

Menü

Milyen kábelkereső eszközök érhetők el?

A kábelkereső segítségével pontosan meg lehet határozni, hogy a különféle vezetékek hol futnak, s ezek hogyan csatlakoznak egymáshoz. 

 

A használata egyszerű, de mégis érdemes a megfelelő típust kiválasztani még a vásárlás előtt. Ehhez csak át kell gondolni a használati módot, a felhasználás jellegét és gyakoriságát. Ennek megfelelően a webshopunkban megvásárolhatók az érintés nélkül vagy az érintéssel működő kábelkeresők.

Az érintés nélkül működő vezetékkeresők fő feladata, hogy a falban futó vezetékek nyomvonalát meghatározzák. A használatukkal elkerülhetők a véletlen balesetek, a különféle vezetékek munkavégzés közben történő átvágása. Az ilyen berendezéseknek nincsenek csatlakozóik, s a falban futó vezetékek megtalálásához a saját maguk által létrehozott jeleket elemzik ki. A jeleket zajgenerátor állítja elő, s a vevő egység rendszerint több adóegységet is tud kezelni.

Az érintéssel működő kábelkereső eszközök fő célja a kábelek erezetének vizsgálata, a rövidzárlatok, szakadások vagy erek felcserélésének bemérése. Itt az érintés a kábelkeresőhöz tartozó vezetékvégek segítségével történik, ezek továbbítják a gép jeleit.

A különféle eszközök megbízhatóak képesek azonosítani a falban futó kábeleket még akkor is, ha azok nem állnak feszültség alatt. Megtalálják a fémből lévő csőhálózatokat, a villámhárítókat és szigeteléseket is. Alkalmasak a rövidzár vagy szakadás felfedezésére, így egy ilyen eszköz sokkal több, mint egy egyszerű kábelkereső.

A használatot a kényelmes méretek és súly is megkönnyíti. Egy vevő- vagy adóegység sem nyom többet pár száz grammnál, a méretek pedig pár centiméterben mérhetők. Az eszközök strapabíróak, s ergonomikus kialakítással rendelkeznek. A kínálatban mindenféle felhasználói típusra elérhetők kábelkeresők, kezdve a pár tízezer forintos ártól a professzionálisabb gépekig. A webshop készletinformációja megtalálható az összes termék alatt, így az is látható, ha egy vezetékkereső raktáron van, vagy pár nap alatt kiszállítható.

Tartalomhoz tartozó címkék: kábelkereső kábelkereső műszer