A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében cookikat (sütiket) használunk.
A részletes információkat a sütikről az Adatkezelési tájékoztatónkban tekintheti meg.

Menü

Hálózati adapterek

A hálózati átalakító megóvja gépeit az ingadozó feszültségtől

 

Bizonyára tapasztalta már, hogy milyen kellemetlen, amikor egy kis feszültégkülönbség az áramhálózat túlterhelése miatt kicsapja a biztosítékot vagy épp tönkreteszi az egyik legfontosabb elektronikai eszközét.

A hálózati átalakító segít abban, hogy a feszültség ne okozzon gondot az Ön otthonában. Ismeretes, hogy a különböző országokban eltérőek lehetnek az elektromos eszközök, és más-más áramhasználattal is dolgozhatnak. Sokszor láthatta akár filmekben azt a mókás jelenetet, hogy az amerikai telefontöltő használatával sikerült egy egész házat áramtalanítani. Sarkított ugyan a történet, de pont az ilyen incidensek elkerüléséhez szükséges a hálózati átalakító. Ez az eszköz stabilizálja a feszültséget, hogy ne terhelje meg a hálózatot semmi, amit csatlakoztat rá, illetve a hálózati feszültségingadozások se legyenek hatással a gépeire.

A hálózati átalakító az otthonában és az irodájában is kifejezetten hasznos lehet. Egy-egy javítás, meghibásodás, vihar alkalmával az áramhálózatban keletkezett rendellenesség hatással van az otthonában elhelyezett vagy az irodában használt eszközeire. A feszültségesés például kifejezetten rosszat tehet egy számítógépnek. Amennyiben ez sokszor előfordul, akkor visszafordíthatatlan kár is keletkezhet. A hálózati átalakító azonban megakadályozza ezt, hiszen képes pótolni a tartalék feszültséget a felhalmozott energiájából, így az erre rákötött gépe meg sem fogja érezni ezt a kis anomáliát. Különösen fontos a hálózati átalakító egy munkahelyen, főleg ha a cégnél belső hálózat vagy akár szerver is üzemel. Ma már nem bízhat semmit a véletlenre, a jó szerencsére. Az adatok és információk védelme mindennél fontosabb. Manapság minden az elektronikus hálózaton keresztül működik.

A gépek közötti belső hálózat kialakításával könnyen átláthatóak lesznek egy cég ügyei, minden egy helyen kerül tárolásra, és honlap is üzemeltethető a gépekről, így belátható, milyen fontos, hogy ezek hálózati alakítóval legyenek védve. Ha még nem rendelkezik ilyen eszközzel, a webáruházunkból bármikor beszerezhet egyet, hogy a gépei biztonságban legyenek.