A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében cookikat (sütiket) használunk.
A részletes információkat a sütikről az Adatkezelési tájékoztatónkban tekintheti meg.

Menü

Az érintésvédelmi műszerek fejlődéséről

Az érintésvédelmi műszerek fejlődéséről

A digitális technológián alapuló műszerek használata nagy népszerűségre tett szert az elmúlt években, ami nem is meglepő azt tekintve, hogy ezek a készülékek rendkívül egyszerűen kezelhetők, és emellett az adatok minden eddiginél pontosabb meghatározását, tárolását, illetve számítógépre történő felvitelét is lehetővé teszik. 

 

A speciális fejlesztésű szoftvereknek köszönhetően pedig, a mért adatok meg is figyelhetők, ki is elemezhetők. Az érintésvédelmi műszer sokféle feladat elvégzésére alkalmas a villamosenergia-iparágakban. Legyen szó szigetelés-, folytonosság-, hurok-, földelési- és áram-védőkapcsoló- (ÁVK) vizsgálatok elvégzéséről, ezekkel a professzionális kivitelezésű eszközökkel bármilyen munka könnyedén megvalósítható. Bizonyos típusok mindezek mellett megvilágítás-, feszültség-, áram- és frekvenciamérésre, valamint fázissorrend-ellenőrzésre is alkalmasak, amelyek esetében szintén megoldható a számítógépes csatlakoztatás.

A kínálatunkban található érintésvédelmi műszerek maximálisan megfelelnek a szakmai előírásoknak, így minden körülmények között biztonságos és balesetmentes használatot tesznek lehetővé. Hazánkban a 60-as években láttak napvilágot a villamoshálózati mérések megvalósítását biztosító eszközök. Azóta ezek rengeteg változáson, fejlődésen mentek keresztül, míg végül a modern technológia által kifejlesztésre kerültek a ma is alkalmazott érintésvédelmi műszerek. A legújabb modellek kisebbek, könnyebbek az elődeikhez képest, így sokkal kényelmesebben használhatók. A fajtáikat tekintve vannak univerzális változatok, amelyek szinte minden mérés elvégzésére alkalmasak és vannak az úgynevezett célműszerek, amik egy-két speciális feladatra alkalmazhatók.

Az érintésvédelmi műszerekhez különböző kiegészítő eszközök, például lakatfogók is könnyedén csatlakoztathatók. Ennek köszönhetően érintés nélkül is elvégezhetővé válnak a különböző mérési munkák. Kínálatunkban az újfajta, mikroprocesszorral felszerelt modellek is megtalálhatók, de ezeken kívül még sok más típus is beszerezhető.