A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében cookikat (sütiket) használunk.
A részletes információkat a sütikről az Adatkezelési tájékoztatónkban tekintheti meg.

Menü

A digitális multiméter által felfedhetők a nemkívánatos körülmények

Számos üzemben és műhelyben kiváló kiegészítő lehet egy olyan eszköz, amely gyorsan és hatékonyan képes megmérni a legkülönfélébb gépek adatait. 

 

Akár termelési, akár karbantartási, fejlesztési, vizsgálati vagy javítási munkálatokról legyen is szó, egy digitális multiméter segítsége bármikor elkélhet. A mért értékek közötti eltérések igencsak meghatározóak lehetnek például a gyártási folyamat során, hiszen a végtermék minőségét is nagymértékben befolyásolhatja, ha mondjuk egy-egy gép más hőfokon, más áramerősségen működik.

A digitális multiméternek kulcsszerepe lehet abban, hogy időben észre lehessen venni a különböző anomáliákat, amelyek a masinák környezetében előfordulhatnak. Ez a műszer nem csupán ipari, hanem otthoni használatra is alkalmas lehet. Amennyiben tisztában van bizonyos készülékek optimális értékeivel, akkor roppant könnyedén tudja azt ellenőrizni, idejében felkutathatja a rendellenességeket. Ha még nem használt korábban ilyesféle készüléket, akkor mindenképpen olvassa el figyelmesen a használati útmutatót, mert a nem rendeltetésszerű használat a mérőegység vagy a megvizsgálni kívánt gépezet meghibásodását okozhatja. Többféle kivitelben vásárolhat digitális multimétert, amelyek között óriási árdifferenciát tapasztalhat, ami nem véletlen. Összetettségükben, funkcióik számában és minőségében illetve egyéb speciális tulajdonságokban is eltérnek egymástól. Rendkívül fontos, hogy minden esetben vegye figyelembe azt is, hogy az adott digitális multiméternek mekkorák a méréshatárai, azokból kilépve ugyanis ugyancsak károk keletkezhetnek. Választhat asztali típusú, analóg, ceruza kialakítású, kivilágítható kijelzővel vagy akár infrakamerával ellátott mérőműszerek közül is.

Minden persze attól függ, hogy Önnek pontosan mire van szüksége, vagyis, hogy mit is szeretne mérni. Mindegyik digitális multiméterről egyformán elmondható, hogy beépített memóriával rendelkeznek, így nem vesznek el az adatok, illetőleg lementhetőek valamilyen adattároló egységre. A vételárban benne van minden szükséges kiegészítő, amely a digitális multiméter működéséhez kell, így felbontás után szinte azonnal használható.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: multiméter digitális multiméter